schrijfwedstrijd

Tips & trucs

Let op: De inzending is gesloten op 15 juni 2014. Je kunt dus niet meer meedoen aan de schrijfwedstrijd. Maar deze tips om een goed Bouquet-verhaal kunnen we je natuurlijk niet onthouden.

Hoe schrijf ik een BOUQUET-verhaal?
Er bestaat geen formule voor het schrijven van een BOUQUET-verhaal. Wel is er een format, net als bij alle genres in fictie. Binnen dit format kun je eindeloos variëren. Dus… gooi alle clichés in de prullenmand en verleid, verruk en verras! BOUQUET is
  • het domein van de alfaman
  • een achtbaan van heftige emoties
  • de ultieme romantische fantasie, tegen een internationale achtergrond vol glamour en weelde, macht en rijkdom
De sfeer is sterk erotisch geladen en zeer opwindend. De toon is eigentijds en meeslepend. De lezer wordt meteen het verhaal in getrokken en kan vanaf de eerste pagina meeleven met de hoofdpersonen. Het verhaal loopt altijd goed af.  

De lezer verleiden

We geven je graag wat tips en trucs om de BOUQUET-lezer te verleiden.

Ik ♥ romantische fictie: alleen als je van dit genre houdt, kun je een goed romantisch verhaal schrijven. Ben je er nog niet zo bekend mee, ga dan eerst veel lezen. 

Ik ♥ mijn hoofdpersonen: alle goede romantische verhalen draaien om twee sterke, aansprekende, sympathieke en driedimensionale personages.

Ik ♥ mijn held: de held in BOUQUET is een man die domineert en verleidt. Met zijn rijkdom en macht kan hij kopen wat hij hebben wil… behalve de liefde van een vrouw die sterk genoeg is om hem te temmen.

Ik ♥ mijn heldin: een BOUQUET-heldin deinst er niet voor terug de held te trotseren, op haar eigen manier – of ze zich nu thuis voelt in zijn glamourwereld of niet. Ze kan verlegen en onschuldig zijn, eigenzinnig en moedig- en alles daartussenin.

Ik ♥ mijn conflict: een emotionele botsing tussen de hoofdpersonen staat aan de basis van een goed liefdesverhaal. Een conflict zorgt voor spanning en opwinding.
Er zijn twee soorten conflicten: het innerlijke conflict en het externe conflict. De focus van het verhaal moet op het innerlijke conflict liggen (innerlijke tweestrijd). Het externe conflict (veroorzaakt door bijvoorbeeld een rivaal of ingrijpende gebeurtenis) ondersteunt het verhaal slechts. Het innerlijke conflict moet geloofwaardig zijn en het hele verhaal kunnen dragen.

Ik ♥ dialoog: dialogen brengen een verhaal tot leven, geven het vaart en pit. Zorg wel voor zinnige gesprekken en let erop dat wat de personages zeggen ook echt bij hen past.

Onze belangrijkste tip: schrijf vanuit je hart. De lezer wil geraakt worden door wat je schrijft.

Laat je inspireren

Wil je wat inspiratie opdoen ? Lees gratis een BOUQUET-verhaal in onze webwinkel.

Klik hier om meteen naar de gratis online verhalen te gaan

Marit van
Bohemen