schrijfwedstrijd
Viva l'Amore

Eerste 100% Nederlandse Bouquet – mét Marit van Bohemen

Amsterdam, 4 november 2014

Nu in de winkel: de eerste geheel Nederlandse uitgave in de beroemde Bouquet-reeks, met actrice, presentatrice en columniste Marit van Bohemen als eerste Nederlandse auteur. Haar verhaal staat in de bijzondere bundel Viva l’Amore! – net als de drie winnende verhalen van de allereerste Bouquet Schrijfwedstrijd, die dit jaar is gehouden naar aanleiding van de 3500ste editie van de Bouquet-reeks.

Ook heeft Marit de primeur om als eerste Nederlandse op de cover van de Bouquet-reeks te staan. Op Viva l’Amore! poseert ze in de armen van haar eigen Bouquet-held: een rijke en machtige Italiaan.

In Viva l’Amore! maakt niet alleen Marit haar debuut. Ook de verhalen van de drie winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd zijn hierin gepubliceerd. Aan de schrijfwedstrijd deden bijna 200 deelnemers mee, waarvan de drie beste verhalen deze bijzondere uitgave haalden. Voor de winnaars van de schrijfwedstrijd was de Italiaanse man duidelijk onweerstaanbaar: alle drie kozen ze hem als hun romantische held. Uit eerder onderzoek van Bouquet is gebleken dat de Italiaan, de Griek en de sjeik op dit moment favoriet zijn bij de fans van de reeks.

Dat een Bouquet-verhaal schrijven nog helemaal niet zo gemakkelijk is, blijkt wel uit Marits woorden: “De sfeer en gevoelens van het verhaal onder woorden brengen zoals ik het bedoel, was een heel proces. Soms liep ik echt te ijsberen om op de juiste zinnen te komen.” Over haar keuze voor een Italiaan als held zegt ze: “Ik wist direct dat het voor mij een Italiaan moest worden. Italië heb ik rond mijn dertigste leren kennen, en het land heeft toen direct een warme plek in mijn hart gekregen.”

Viva l’Amore!
Viva l’Amore! beslaat 320 pagina’s. Naast de vier verhalen bevat de bundel korte interviews met de auteurs over lezen en schrijven en ook over romantiek.

  • Italiaanse liefde – Marit van Bohemen
  • Venetiaanse verrassing – Martin Scherstra
  • Smaakvolle verleiding – Merel Munne
  • Onophoudelijke hartstocht – Marly Jansen

Viva l’Amore! belooft een collector’s item te worden en is nu te koop in het tijdschriftenschap en op www.harlequin.nl. Prijs: € 5,95 (e-book € 4,99)

Op zaterdag 15 november 2014 signeert Marit van Bohemen de bundel Viva l’Amore! op de Margriet Winterfair in Utrecht!

Bekijk de fotoshoot van Marit van Bohemen op YouTube. Klik hier!

Marit van
Bohemen