schrijfwedstrijd

Dit zijn de winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd!

Amsterdam, 9 september 2014

Ook Marit van Bohemen kiest voor Italiaanse held!

Vandaag zijn de drie winnaars van de allereerste Bouquet Schrijfwedstrijd bekendgemaakt door Hans Jansen, redacteur van de veelgelezen Bouquet-reeks van uitgeverij Harlequin Holland. Deze winnende verhalen verschijnen op 4 november in een bijzondere Bouquet-editie, samen met een nieuw verhaal van presentatrice, actrice en columniste Marit van Bohemen.

Daarmee is dit de eerste 100% Nederlandse Bouquet ooit! Speciaal voor Harlequin schreef Marit van Bohemen bovendien zélf een Bouquet-verhaal, wat nog niet zo makkelijk bleek: “De sfeer en gevoelens van het verhaal onder woorden brengen zoals ik het bedoel, was een heel proces. Soms moest ik letterlijk een rondje lopen om op de juiste zinnen te komen.” Over haar keuze uit de drie populairste Bouquet-helden (de sjeik, de Griek en de Italiaan) zegt ze: “Ik wist direct dat het voor mij de Italiaan moest worden. Italië heb ik pas rond mijn dertigste leren kennen en heeft toen direct een warme plek in mijn hart gekregen.”

De winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd zijn: Martin Scherstra, Merel Munne en Marly Jansen. Het aantal ingezonden manuscripten was heel hoog, en de kwaliteit van de verhalen overtrof de verwachtingen van de jury, waardoor de jury maar liefst drie winnaars heeft gekozen in plaats van de geplande twee. “Deze verhalen springen er voor ons uit omdat ze niet alleen álle kenmerken van een goed Bouquet-verhaal bezitten, maar ook met vaart geschreven zijn. En toevallig hebben ze ook alle drie een Italiaan als hoofdpersoon!” – Esther Verhoef, jurylid

Het verhaal van Marit van Bohemen én de drie winnende verhalen worden op 4 november a.s. uitgebracht in een fraaie Bouquet-bundel met de passende titel Viva l’amore!

Bekijk de fotoshoot met Marit van Bohemen. Klik hier!

Marit van
Bohemen